/ Дарик Варна
Анита Мейзер ще лежи в затвора 4 години и половина, реши Варненският окръжен съд. Миската беше призната за виновна по обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев, за които получи съответно по три години и половина и по четири години и половина лишаване от свобода. От двете наказания тя ще изтърпи по-тежкото при първоначален общ режим.

Мейзер пръснала 500 000 долара за екскурзии с убития „мъж на живота й”

Мейзер ще трябва да плати и 150 хил. лв. кръвнина на майката на Николай, която беше предявила граждански иск за двойно по-голяма сума. На практика Мейзер получава същото по размер наказание, както и при първото разглеждане на делото в края на миналата година. Тогава обаче тя се призна за виновна и процесът протече по съкратената процедура, заради което наказанието й беше намалено с едно трета и стана три години затвор.

Зълвата на Анита Мейзер: Животът й е изпълнен с лъжи

След като чу решението на съда Мейзер заяви, че е знаела предварително присъдата си. Чрез медиите тя се обърна към премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева да обърнат внимание на случая и да инициират проверка на телефонните разговори на прокуратурата и адвокатите на семейството на Николай. По време на процеса Мейзер нееднократно заявяваше, че върху изхода на делото се оказва натиск от сестрата на мъжа й Милена Димова, която е общински съветник във Варна от ГЕРБ.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд.