Зълвата на Анита Мейзер: Животът й е изпълнен с лъжи
Зълвата на Анита Мейзер: Животът й е изпълнен с лъжи / 168 часа

Сестрата на починалия съпруг на Анита Мейзер заяви, че иска справедлива присъда и цялата истина. "Не вярвам на тази жена. Тя има много самоличности. Животът й е изпълнен с много лъжи", заяви общинският съветник Милена Димова пред NOVA. Присъдата ще бъде обжалвана, категорична е Димова, която не е удовлетворена от наказанието на Мейзер.

Лекарите, назначени да изготвят тройната съдебна медицинска експертиза, си дадоха отвод. Посоченият мотив беше, че между тях е възникнало противоречие в тълкуването на травмите на Николай Димов и това може да разколебае разследването.

"Притесни ме, че екипът от съдебни лекари от болница "Света Марина" си е направил отвод по това досъдебно производство и след това е изпратено експертизата да бъде направена в Плевен", казва Димова. "Брат ми беше много разумен, консервативен, работлив човек. Той е професионален спортист, който се е явявал многократно на състезания по културизъм. Не вярвам, че той би се съгласил на такъв нестандартен експеримент в домашни условия и да рискува живота си да се остави в ръцете на Анита Мейзер", казва още сестрата на Николай Димов.

"Няма никакви доказателства в делото за умишлено извършено убийство", контрира адвокатът на Анита Мейзер, като заяви, че ще обжалва.

Варненският окръжен съд реши вчера, че Анита Мейзер ще лежи три години в затвора. Магистратите постановиха наказания от по 4 години и половина за двете повдигнати обвинения на 52-годишната миска - причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й Никола Димов и предлагане на 30 000 евро подкуп на разследващия полицай.

Делото протече по съкратената процедура, след като Мейзер се призна за виновна и нейните наказания бяха намалени с 1/3. След кумулирането им тя ще прекара зад решетките 3 години, като и бъде приспадната досегашният престой в ареста. Наказанието си тя ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип.

Източник: nova.bg