/ Дирекция спорт, Община Варна
Стартират състезанията „Бързи и сръчни“, които ще се проведат в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. 19 училища са подали заявка за „Бързи и сръчни“ ПРОЛЕТ 2019, като най-голям е интересът при децата на възраст IV клас. Състезанието започва от 15.00 часа днес. 

 Традиционно отборите на училищата се състоят от 5 момчета и 5 момичета /и до 2 резерви/ за всяка възраст. Трасето се състои от маршрут, което включва – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина на трасето около 20 метра.

 В календара на Община Варна освен спортния празник Бързи и сръчни“ за ученици от 1 до 4 клас са заложени различни събития, от които най-чакани са турнирите по лека атлетика, народна топка, шахмат.

Графика за провеждане на „Бързи и сръчни“ по възрасти е следният:

- 7 март 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа IV клас „Бързи и сръчни“

- 21 март 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа II клас „Бързи и сръчни“


- 26 март 2019 г./вторник/ от 15.00 часа III клас „Бързи и сръчни“


- 11 април 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа I клас „Бързи и сръчни“


След края на всички състезания ще бъде изтеглена томбола със много предметни награди. Всички събития са част от стратегията на Община Варна за развитие на детско-юношеския спорт и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките ученици.
Дирекция Спорт, община Варна