/ iStock/Getty Images
Част от жителите на село Горско Абланово останаха без електричество след разразилата се буря в региона тази сутрин.

Природната стихия е нанесла щети на частни домове, има паднали дървета, огради на дворове, съобщиха от областната администрация след посещение в населеното място в община Опака на областния управител Станимир Парашкевов. При срещата си с пострадалите Парашкевов е бил придружен от заместник-кмета на община Опака Румен Петков.

Извършен е оглед на щетите от бедствието. Вследствие на разразилата се около 6:30 ч. буря са съборени покриви и огради на къщи, дървета и клони, по улиците има наноси от камъни и кал. Силният вятър е съборил два електрически стълба, прекъснати са кабели на електрозахранването в населеното място.

Живеещите на четири улици в селото са останали без ток, уточни за БТА секретарят на община Опака Неше Ашим.

Екипи на община Опака и „Електроразпределение – Север“ работят по отстраняване на повредите по електрическото захранване, други са ангажирани в премахването на падналите клони и дървета от уличната мрежа, допълват от областната управа. 

Ще бъде създадена организация за описване на нанесените щети. Регионалната служба „Социално подпомагане“ е уведомена да предприеме необходимите действия спрямо засегнатите домакинства.

Няма информация за пострадали хора. 
БТА