/ iStock/Getty Images
Попово ще празнува своя Ден на града на 10 юни, за който е подготвена разнообразна развлекателна програма за деца и възрастни, съобщиха от администрацията на кмета Людмил Веселинов.

За празник на града 10 юни е обявен на 29 декември 1998 г. Датата не е избрана случайно - на този ден през 1883 г. с княжески Указ 426 по предложение на управляващия Министерството на вътрешните дела селото Попово се преименува в "градец Попово".

Празничният ден ще започне с водосвет за добруването на град Попово и жителите му в храм „Св. Успение Богородично“. По-късно в Дома на културата „Димо Коларов“ ще бъде тържествената сесия на Общинския съвет, на която по традиция се връчват новите звания „Почетен граждани на Попово“ и се определят заслужилите граждани.

От 16:00 до 19:00 часа е отредено време за малките жители на града и общината. За тях в централната част администрацията е подготвила различни атракциони и забавления – мини футбол, дартс на голяма мишена и други любими спортове и игри. 

В Историческия музей в града от 18:00 часа ще бъде представена възродената за нов живот книга „Попово – градът и околията“ написана от Николай Кънев и Алекси Попов. 

Вечерта празничният концерт е по повод Празника на града и 60 години ансамбъл „Северняче“. За жителите и гостите на Попово ще пее Тони Димитрова. 

Денят е обявен за неучебен. 
БТА