/ iStock/Getty Images
Остава забраната за ползване на детски и спортни площадки
Посещенията на парковете и градините в Търговище, ще се осъществява по ред, определен със заповед на кмета Дарин Димитров, съобщиха от Общината.

От днес пада забраната за разходки в парковете, но при строги правила

Посещенията на парка "Борово око" се осъществява по следния маршрут: влизане по ул. "Стефан Куцаров", а излизането по ул. "Кап. Данаджиев" или ул. "Мургаш". Влизането в парк "Юкя" ще бъде от ул. "Паисий", а излизането - от ул. "Стефан Караджа".

Задължително е носенето на предпазни маски и спазване на физическа дистанция от 2,5 метра между семействата. Забранява се употребата на алкохол в парковете и градините. Гражданите следва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Контролът за изпълнение на мерките ще се осъществява от определени служители на общинската администрация и Общинското предприятие "Социални и охранителни дейности", съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи и Регионалната здравна инспекция.

Отварят парковете за родители с деца до 12 г., размразяват инвитрото

Посещението на градски паркове и градини се разрешава на: деца до 12 години, задължително придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9:30 до 18:30 часа всеки ден; собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа, всеки ден.

Спортуващите ще могат да ползват парковете в часовете преди 9:30 часа и след 18:30 часа. Те следва да се движат самостоятелно.Остава забраната за ползване на детски и спортни площадки.