/ iStock/Getty Images
В Деня на Европа 9 май, ще бъде открито 243-ото издание на Традиционния пролетен панаир в Търговище. Той ще се проведе в дните до 15 май, съобщават от общинския пресцентър. 

Програмата започва в понеделник, в 11:00 ч., с ритуал за издигане на знамената на централния площад „Свобода“. От там ще тръгне и дефиле към Художествена галерия „Никола Маринов“. В него ще се включат Духовият оркестър към Общината и Мажоретният състав. Маршрутът е от централния площад по улиците „П. Р. Славейков“, „Кап. Данаджиев“ и „Мургаш“.

Движението на посочените улици ще бъде ограничено за времето на преминаване на дефилето, допълват от администрацията. 

Търговското изложение ще бъде официално открито в 11:45 ч. пред галерията. Там Духовият оркестър ще изнесе и концерт на открито. 

В 19:00 ч., на сцена „Борово око“, започва #МузикаленПаркФест, който ще продължи в дните до 14 май. Концертът в първата вечер на панаирната седмица ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Проявата се организира с подкрепата на официалния партньор на панаира фирма „Мебел Стил“ и Областния информационен център в Търговище. 

От 9 май Търговище ще е домакин и на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, който ще продължи до 13 май. 

Кметът Дарин Димитров отправя покана за включване в проявите към всички жители и гости на града. Нека заедно да споделим емоциите от едно от най-обичаните и очаквани събития в Търговище, апелират от Общината. 
БТА