/ Община Търговище
Доброволци ще раздават листовки за безопасност на движението в Търговище. Инициативата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Българския младежки Червен кръст по повод на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, съобщиха от общинската администрация.

Кампанията ще се проведе на 19 ноември от 13:00 часа пред Драматичния театър. На място доброволците от двете организации ще раздават листовки с информация за основните причини за пътните произшествия с фатален край. Ще се състои и дискусия за тяхната превенция и опасността от шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Предвидени са демонстрации с алкоочила, които възпроизвеждат ситуация след употреба на алкохол. Ще има и демонстрации за оказване на първа помощ. 

С инициативата младежите призовават всички граждани да бъдат внимателни, отговорни и толерантни участници в движението, както и да проявяват непримиримост към нарушителите, посочват организаторите.

За БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева съобщи, че от началото на годината при катастрофи в региона са загинали шестима души. С цел ограничаване на предпоставките за пътни инциденти, областната дирекция и сектор „Пътна полиция“ реализират комплекс от мерки за повишаване на пътната безопасност.
БТА