/ БТА
Проявите за Международния ден на детето събраха на площада пред Драматичния театър в Търговище деца на различна възраст. Най-малките жители на областния център имаха възможност да творят и да се забавляват в кътове по интереси. Организатор на празника е Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс.

В специално обособен литературен кът бяха връчени наградите на най-активните читатели на Регионалната библиотека „Петър Стъпов“. А организаторите призоваха децата и възрастните да разменят своя книга с друг любител на четенето. И обещаха, че на всяка дарена книжка ще бъде поставен специален печат с името на разменилия я. Така след години неговите деца и внуци ще имат възможност да се докоснат до издание, което е било притежание на техен родственик, обясни директорът на библиотеката Росица Куцарова. 

БТА

Организирани са различни спортни игри. По време на инициативата „Кой е по-по-най“ деца могат да представят песен, стих или друго артистично изпълнение, за да е празникът им запомнящ се и към него да се внесе лична емоция.

БТА

Кът за рисунка на асфалт бе организиран край т.нар. чешмичка с момченцето.  Там деца и ученици претвориха мечтите си – цветя, животни, къщи и разноцветни балони украсиха настилката, а творците рисуваха с усмивки под звуците на музика и глъч. 

БТА

Довечера празникът продължава на площад „Свобода“. На откритата сцена ще се изявят възпитаници на музикална школа „По ноти“, детска фолклорна школа „Търговище“, клуб по художествена гимнастика „Светкавица“, балет „Вега“, детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“, балет „Галакси“, вокалната студия към местното читалище, детска танцова школа „Хорце“ и музикална школа New Voices.

БТА