/ IStock
Обвиняемият трябва да заплати и по 100 000 лева обезщетения
33-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийство на жена от село Драгановец, извършено с особена жестокост, беше признат за виновен и осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

20 години затвор за мъж за грабеж с убийство в Шуменско

Той бил предаден на съд за извършено убийство на 23 април 2021 година в търговищко село, съобщиха от обвиненеито. Съдът уважи гражданските искове на трима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди обвиняемия да заплати по 100 000 лева обезщетения за причинените им неимуществени вреди.

В тежест на 33-годишния мъж са направените разноските по делото, както и държавните такси върху уважените граждански искове. Мъжът и 64-годишната жена се познавали добре.

Мъжът имал връзка с една от дъщерите ѝ през последните няколко години и съжителствал с нея в Кралство Белгия. Жената не одобрявала отношенията им и открито показвала своето отношение към младия мъж, като дори не го допускала в дома си.

През април 2021 година той се прибрал в България заедно със свой познат, но без дъщерята на жертвата. Прекарал известно време в дома си в село Пет могили и решил, че преди да замине трябва да разговаря с жертвата.

През нощта на 22 срещу 23 април 2021 г., след полунощ, той предприел пътуване до село Драгановец. Без предупреждение и без да бъде поканен ток проникнал нерегламентирано в къщата на жената, отключил сам вратата и влязъл вътре.

С оглед влошените отношения между двамата и изненадващото му проникване в къщата, най–вероятно между тях възникнал словесен конфликт. В един момент, използвайки твърд предмет, и с много голяма сила и замах, 32-годишният тогава мъж нанесъл няколко удара по главата на жената.

Съдът във Варна даде доживотен затвор на подсъдимия за убийството на DJ Teddy

В резултат на това тя получила тежка черепно-мозъчна травма и починала, като смъртта й настъпила много бързо и била неизбежна. След стореното подсъдимият взел мобилните телефони на починалата и си тръгнал.

Прибрал се в дома си в село Пет могили, а два дни по-късно напуснал и страната. След многократни и неуспешни опити да се свърже с майка си, една от дъщерите ѝ, също живееща в Кралство Белгия, подала сигнал до кмета на село Драгановец с молба да посети имота на жената.

На 27 април 2021 година именно той намерил безжизненото ѝ тяло в спалнята на дома ѝ. Присъдата на съда може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Варна в 15-дневен срок.