/ АПИ
27 млн. лв. са инвестирани в ремонта на близо 39 км от път ІІ-57 Стара Загора – Раднево
Завърши рехабилитацията на 38,9 км от път ІІ-57 Стара Загора - Раднево в областите Стара Загора и Сливен. Инвестицията е за 27,4 млн. лева. За отсечката вече има  подписан Акт 16 и разрешение за ползване.
 
Въвеждат еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“

Второкласният път ІІ-57 Стара Загора-Раднево осигурява връзката на общините Стара Загора и Раднево с АМ „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“.

Обновяването на пътя подпомага развитието на икономическия потенциал на региона и подобрява достъпът до съществуващите в района множество останки от тракийската култура, до археологическия комплекс в град Раднево и до други природни и туристически забележителности.
 
Двата рехабилитирани участъка от път II-57, включени в лот 1а, преминават през три населени места - с. Сърнево, гр. Раднево и с. Могила. Единият участък започва след околовръстния път на Стара Загора и завършва преди АМ „Тракия“.

До месец завършват ремонта на пешеходната зона

Началото на втория участък е в близост до АМ „Тракия“ и е до границата с област Сливен. Ремонтираната отсечка, включена в лот 1б, е на територията на област Сливен.

Началото на лот 1б е при границата между областите Стара Загора и Сливен, в района на Раднево, а краят е в село Новоселец при кръстовището с път II-55 Нова Загора - Свиленград.

Трасето на участъка преминава през селата Пет могили и Новоселец. Второкласният път е с подменена пътна настилка и подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Проектите лот 1а и лот 1б се финансират от ОП „Региони в растеж“  2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.