/ АПИ
Започна рехабилитацията на 8,673 км от път ІІ-57 в участъка от Раднево до кръстовището с път II-55 Нова Загора-Свиленград в село Новоселец, област Сливен. Проектът лот 1б се финансира чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

По програмата се ремонтират още 30 км от същия път между Стара Загора и Раднево, включени в лот 1а. Общо по програмата ще се рехабилитират 39 км. След завършването на двата обекта ще бъде изцяло обновен път II-57 Стара Загора - Раднево. Второкласният път осигурява връзката на общините Стара Загора, Раднево и Нова Загора с АМ „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“.
       
Първа копка на рехабилитация на пътя Раднево-Нова Загора-Свиленград

На символичната първа копка присъстваха областният управител на Сливен Чавдар Божурски, кметът на Нова Загора Николай Грозев, кметът на село Новоселец Силвия Александрова, директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление - Сливен инж. Митко Иванов, представители на строителя, надзора и др.
        
Началото на лот 1б е при границата между областите Стара Загора и Сливен, в района на Раднево, а краят на обекта е в село Новоселец при кръстовището с път II-55 Нова Загора - Свиленград. Трасето на участъка преминава през селата Пет могили и Новоселец.

път Стара Загора Нова Загора
АПИ

„Предвиждаме да направим цялостна подмяна на настилката и да подобрим отводняването на пътя. Отсечката ще бъде с нова маркировка и знаци”, каза Николина Чапанова, директор на дирекция в АПИ. С изпълнението на тези дейности след 10 месеца пътният участък ще има съвсем нов облик и по него ще се пътува по-комфортно и по-безопасно, каза още Чапанова.

С рехабилитацията на отсечката ще се подпомогне икономическият потенциал на региона, подчерта областният управител на Сливен Чавдар Божурски.