/ АПИ
Рехабилитацията на 8,673 км от път ІІ-57 в участъка от Раднево до кръстовището с път II-55 Нова Загора-Свиленград в село Новоселец започва днес. Символичната първа копка на лот 1б ще бъде направена на днес в 12:00 часа в центъра на село Новоселец.

Дейностите ще бъдат извършени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Проектът се финансира чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На символичната първа копка ще присъстват директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, директорът на Областно пътно управление-Сливен инж. Митко Иванов, представители на строителя, надзора и други.

През миналата година по ОПРР стартира основният ремонт на 30 км от път ІІ-57 Стара Загора-Раднево, включени в лот 1а, на територията на област Стара Загора. Общо по двата проекта ще бъдат ремонтирани близо 39 км от второкласния път.