Въвеждат еднопосочно движение в различните квартали
Въвеждат еднопосочно движение в различните квартали / putniznaci.stokibg.com
Започва поетапното въвеждане на  еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“. По този начин ще бъдат осигурени още паркоместа, а проектът е одобрен и съгласуван с експертите от Пътна полиция. Той ще се реализира до началото на лятото, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. 

Ще бъде обновена ул. „Св. Княз Борис“, в отсечката между „Руски“ и „Св. Патриарх Евтимий“.

От общинска администрация предвиждат ремонт на над 20 междублокови пространства, тротоари и улици. „Набелязали сме и още, но не може всичко да се направи наведнъж. Нещата се случват поетапно“ , каза кметът Живко Тодоров.

През следващите месеци ще бъде изградено ново кръгово кръстовище при изхода за Раднево, както и да се рехабилитира участъка от пътната мрежа.

Предстои цялостна модернизация на Руския пазар чрез нисколихвен заем от Фонда на фондовете. В процес на одобрение е проектът за ремонт на Летния театър, а за рехабилитацията на Зоопарка ще бъде обявена обществена поръчка.

През есента се очаква официалното откриване на музей „Литературна Стара Загора“. Строителните дейности там са приключили и в момента върви процес по въвеждане на информацията в дигиталните устройства, както и подреждане на експозицията. До края на лятото ще бъде готова залата на Синдикалния дом, работи се и усилено по ремонта на Центъра за талантливи деца, който се изгражда в дарената от Мария Жекова сграда.