Атракционен влак с парен локомотив ще пътува от Варна до Русе на 22 октомври
Атракционен влак с парен локомотив ще пътува от Варна до Русе на 22 октомври / Thinkstock/Getty Images
Временно е преустановено движението на влаковете между Стара Загора и Чирпан
Преустановено е движението на влаковете между гарите Стара Загора и Чирпан поради възникнало възпламеняване в машинното отделение на локомотива на бързия влак от Бургас за София, информират на сайта си БДЖ.

След преминаване на композицията през гара Свобода машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Композицията  е спряна, а локомотивът отделен от състава на влака. Използвани са наличните пожарогасители и веднага е подаден сигнал до Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”, чиито екипи са реагирали своевременно и в момента са на място за допълнително обезопасяване на локомотива.

Във влака пътуват 67 човека, които изчакват във вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София.

Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора.