Заловиха телефонни измамници
Заловиха телефонни измамници / netinfo

Казанлъшки криминалисти заловиха организирана  група, извършваща измами по телефона в област Велико Търново и извън нея. Установено е, че лицата са от Горна Оряховица.

 

 

61-годишна казанлъчанка  получила телефонно обаждане от мъж, представил се за адвокат. Той й съобщил, че синът й е задържан в полицията заради причинено от него пътно-транспортно произшествие с пострадал човек и са необходими 2700 лв. за неговото освобождаване.

Жената събрала парите и ги предала на неизвестно лице, което я чакало пред обществена сграда в Казанлък. По-късно се свързала със сина си и установила, че е измамена.

При оперативно-издирвателните мероприятия, проведени от казанлъшките  криминалисти  е установена организирана група, извършваща измамите. Задържани са двама мъже на 50 и на 28 години  25-годишна жена от Горна Оряховица.

При проведените процесуални действия на територията, обслужвана от ОД  МВР – Велико Търново са иззети мобилни телефони, сим карти и два компютъра. Установено е, че лицата са извършили множество измами и опити за измами на територията на областта.

 

Работата по изясняване на цялата престъпна дейност на групата продължава.