Коронясване на Царица Роза 2019 в Казанлък
Коронясване на Царица Роза 2019 в Казанлък / Община Казанлък
За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката Царица на цветята ще бъде избирана онлайн. Това съобщи кметът Галина Стоянова, след трудното, но единодушно със своите колеги от Карлово и Павел баня решение Фестивалът в Долината да бъде отменен заради борбата с разпространението на COVID-19.

Коронясването на новата Царица Роза също ще се случи в интернет, като тазгодишното нетрадиционно реализиране и на двете събития все още е на работен етап.

Великден Заедно в онлайн Работилничка

Всяка година в конкурса за най-красива казанлъчанка участват само абитуриентки от местните училища, като подробности за онлайн избора на царица, Община Казанлък ще представи допълнително. Кметът Галина Стоянова съобщи, че се обмисля да се даде възможност на претендентките за короната да участват със собствено промо видео.

Община Казанлък се е разплатила с всички туроператорски агенции заради отменения Празник на розата, като е върнала и средствата от предварително продадените билети.

През последните осем години, Празникът на розата се организира единствено с пари от дарения от местни фирми, но заради отмяната му тази година Стоянова уточни, че казанлъшкият бизнес не е нужно да дарява средства.