/ община Стара Загора
Единадесетокласничката  Симона Кръстева  и десетокласничката Лия Михалкова от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора са избрани за посланици на Международната награда на Херцога на Единбург.
 
Това е програма за личностно развитие, която развива ключови житейски умения. В нея младежите сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредък.
 
От тази година старозагорската  ГПЧЕ „Ромен Ролан“ вече е Лицензиран оператор и част от огромното семейство на Фондация „Международната награда на Херцога на Единбург“, която е създадена през 1956 г. и работи в над 130 страни в целия свят. 
 
Вече се проведе първата среща на второто поколение посланици на Hаградата на Xерцога на Единбург.
 
Пак по проект на Наградата, 17-годишната Габриела Башалова представи своята книжка  „Малко човече с големи мечти“.
 
Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение, която предизвиква младите хора да мечтаят смело, да празнуват своите постижения и да променят света около тях. Младежите сами поставят лични и предизвикателни цели в четирите основни направления, развиване на умения, активна физическа дейности, добороволчество и приключение в природата. С помощта на опитен възрастен в ролята на техен ролеви модел и наставник (Лидер), те предизвикват себе си, откривайки своята цел, страст и място в света.