ВМРО:България трябва да заеме категорична позиция за кризата в Украйна
ВМРО:България трябва да заеме категорична позиция за кризата в Украйна / DarikNews.bg

България да заеме ясна и категорична позиция относно кризата в Украйна, настояват от ВМРО-БНД. Според воеводите това е началото на сериозен геополитически проблем и съществува реална опасност от братоубийствена война.

„Настояваме правителството ни да реагира адекватно спрямо потенциалните бежанци от българската диаспора в Украйна. Трябва управляващите да вземат спешни мерки и да започнат подготовка за приемането на тези хора при евентуална война", коментира зам.-председателят на ВМРО-БНД за южен район Кристиан Петков. Воеводите не приемат думите на външния ни министър Кристиян Вигенин, че в Крим обстановката е спокойна и няма място за притеснения. Напротив, загрижени сме за живота и здравето на бесарабските българи там, поясни Петков.

Той коментира и бъдещото коалиционно споразумение с „България без цензура" като поясни, че в момента контактни групи работят по сближаването на двете формации. Според Петков споразумение ще има само ако бъдат спазени принципите на ВМРО, част от които са социална политика, национална сигурност, справяне с бедността, отстояване на националната доктрина и патриотизъм.