Благодатен огън
Благодатен огън / Старозагорска Митрополия
Частица от съхранения от миналата година Благодатен огън ще донесе Старозагорският митрополит Киприан от родния си град Казанлък.

Цяла година Благодатният огън се е пазил в Казанлъшкия манастир „Въведение Богородично“. В храма владиката бе придружаван от свещеноиконом Димитър Димов и архимандрит Димитрий Димитров. След транспортирането му до Стара Загора, огънят ще остане в параклиса „Св. ап. Карп“. Създадена е организация за раздаването му на свещенослужителите от храмовете в града.

В 23:30 часа е началото на Великденското (Пасхално) Богослужение в двора на Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Точно в полунощ, митрополит Киприан ще поздрави миряните с Христовото Възкресение, след което ще бъде отслужена Божествена св. литургия.

За пореден път се призовава гражданите да останат по домовете си и да участват в службата чрез директното й излъчване в официалната страница на Старозагорска света митрополия в социалната мрежа Facebook, а тези, които са в храмовете да поддържат лична хигиена, да използват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.