г
г / Thinkstock/Getty Images
На 5-ти октомври ще отвори врати ZaraLab Academy – първата в Стара Загора високотехнологична академия за информационни технологии и професии на бъдещето. Последно поколение компютърни системи, разновидности от 3D принтери и интерактивни дъски са само част от средствата, с които академията цели да засили интереса на гражданите на Стара Загора към високите технологии, а екип от практически специалисти с дългогодишен опит да подготвят малки и големи за кариери в най-високо платените сектори в света. 

Организаторите на събитието са подготвили много изненади, възможност за срещи с IT компании с интерес към Стара Загора и вдъхновяващи послания от лидери в сферата на IT и авангардните технологии.

В деня на Стара Загора ZaraLab Academy обявява ден на отворени врати като събитието ще представлява микс от конференция, изложение и  забавление. Започва в 10:00 часа, а в края на деня ще стартира 48-часов хакатон. Най-добрите идеи ще получат награди на обща стойност 20 000 лева, осигурени от партньори и спонсори.

За най-нетърпеливите, ден по-рано, на 4-ти октомври, ще се проведе презентация на най-новите технологии в областта на 3D принтирането и как то улеснява и намаля разходите при редица бизнес и производствени процеси.

Повече информация за всяко събитие ще намерите на страницата на ZaraLab във Facebook, както и на адресите на всяко едно от тях:
3D принтиране и неговото приложение – 4 октомври 2018
ZaraLab Academy: Откриването! – 5 октомври 2018
Zarathon by GarGarage (Startup Hackaton) – 5-7 октомври 2018

Място на провеждане: Стара Загора, бул. Княз Александър Батенберг 28, Сити Център Стара Загора, етаж 1, офис: ZaraLab
Входът е безплатен!