В събота полицията ще осъществява засилен  контрол в района на автопазара в  “К. Ганчев”
В събота полицията ще осъществява засилен контрол в района на автопазара в “К. Ганчев” / netinfo

Областна дирекция на МВР и Община - Стара Загора планираха съвместни мерки за ограничаване на закононарушенията в района на автопазара в кв. "К. Ганчев".
Високата посещаемост на автопазара надхвърля възможностите на ул. "Загоре" да побере МПС на посетителите и търговците, поради което много от водачите паркират по главния път І-5 и пътния възел към гр.Раднево. Трафикът по път І-5 и ІІ-57 в съботния ден е изключително интензивен и големият брой на неправилно паркирани МПС в зоната край автопазара създават допълнително натоварване и реални предпоставки за настъпване на тежки пътни инциденти.

На 14.11.2009 г. екипи на полицията ще осъществяват засилен контрол в района на автопазара. С оглед ограничаване предпоставките за настъпване на пътни инциденти, няма да бъде допускано спиране и паркиране на МПС по главния път І-5 и в зоната на пътния възел на път І-5 ( Стара Загора - Димитровград) с път ІІ-57 (Стара Загора - Раднево). Ще бъдат извършвани и проверки за установяване на нерегламентирана търговска дейност, както и за нарушения на изискванията за регистрация на МПС.

Паралелно със завишения контрол, общинска администрация и полицията ще търсят устойчиво решение за регламентиране на тържището и преместването му на по-безопасно място в рамките на Общината.