/ Guliver/Getty Images
На форум в Стара Загора специалисти ще разясняват защитата на личните данни. Срещата ще се проведе на 10 май, от 10:00 часа в зала „П. Р. Славейков“, в сградата на Община Стара Загора и до момента над 170 души са се регистрирали за участие.

Шефът на Комисията за защита на данни: Копие от лична карта не би следвало да се събира

Предстоящото влизане в сила на Общия регламент за защита на данните – General Data Protection Regulation ще дискутират представители на държавните органи, местната администрация, здравни и учебни заведения, и представители на местния бизнес в област Стара Загора.

Лектор ще бъде членът на Комисията за защита на личните данни Цанко Цолов, който ще отговаря и на въпроси на присъстващите в залата.

Facebook добавя нови настройки за защита на личните данни

Проявата е част от широката разяснителна кампания на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за популяризиране на основните положения на новия Регламент (ЕС) 2016/679. Целта е да се насърчи обществената информираност и разбиране на рисковете, правилата, гаранциите и правата, свързани с обработването на лични данни във всички сфери на обществения живот от разнообразни администратори.

Представителят на комисията ще представи основните моменти в новата правна рамка и необходимите практически стъпки за администраторите с цел въвеждане в дейността им на новоприетите стандарти за защита и обработване на личните данни.