В Павел Баня останаха без автобуси, започват преговори за нов превозвач
В Павел Баня останаха без автобуси, започват преговори за нов превозвач / Dariknews.bg, архив

Ръководството на община Павел Баня поиска разрешение от областния управител да започне спешни преговори за намиране на нов превозвач, който да изпълнява транспортната схема на общината.

Разговорите с няколко фирми ще се проведат утре, а от общината се надяват те да бъдат успешни и да бъде подписан договор за две години.

До започването на тези преговори се стигна след като тази сутрин стана ясно, че към настоящия момент няма да се движат автобусите по всички линии на местните превозвачи по транспортната схема в цялата община Павел баня.

Единствените автобуси, които изпълняваха курсове днес бяха тези, които не са от транспортната схема на община Павел баня - Павел баня - Кърджали, Павел баня - Момчилград, Пловдив - Казанлък.

„Проблемът е от 2003 г. Фирмата, която осъществява превозите непрекъснато завишаваше финансовите си претенции докато накрая поиска непосилна за бюджета на общината сума.

Ние от своя страна помолихме да ни предоставят документи за извършваната от тях дейност, но не получихме такива. Накрая се стигна до спирането на автобусите, само ден след 15 септември. Затова поискахме от областния управител разрешение за стартиране на спешни преговори с транспортни фирми. Имаме такова и още утре започваме разговорите", коментира пред Дарик кметът на община Павел Баня Станимир Радевски.

Заместник кметът по образованието Йорданка Енева бе категорична, че проблемите с превозите не са се отразили на учебния процес. „Много бързо се организирахме и учителите бяха извозени с таксита. Нямаше никакво нарушаване на учебния процес", коментира тя пред Дарик.