В Китай създават Долина на розите
В Китай създават Долина на розите / netinfo

 

Китайски специалисти и предприемачи, съвместно с български специалисти в сферата на розопроизводството  създават край Пекин Китайска долина на розите.

Това стана ясно по време на посещението в Казанлък на посланика на Китайската република у нас Негово Превъзходителство Джак  ван Сюе. Дипломатът посети града на розите и град Павел баня по инициатива на бившият зам. министър на външните работи и бъдещ посланик на България в Саудитска Арабия Радон Попов, с когото са лични приятели. Домакини на визитата на посланик Ван Сюе  бяха кметовете на Казанлък Стефан Дамянов и на Павел баня Станимир Радевски.

Китай е голям пазар, на практика сме отворени за различни бизнес предложения, каза още посланикът по време на срещата си с местни предприемачи от различни сфери.

По думите му над 1,5 милиона китайци годишно посещават като туристи Европа, част от тях идват и в България. Един от задължителните сувенири, които китайците отнасят от страната ни със себе си е предмет от Долината на розите, каза Джак Ван Сюе.

Туризъм, машиностроене , фотоволтаици, селско стопанство, парфюмерия,  са сферите в които български и китайски предприемачи могат да намерят  общи допирни точки.