Свети Валентин Стара Загора
Свети Валентин Стара Загора / община Стара Загора
Кампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организират старозагорски младежи на 14 февруари. Тя е втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“.
 
От 12.00 до 13.30 часа, на пешеходната зона от южната страна на сградата на Община Стара Загора, членовете на Младежки общински съвет, на Детски съвет и Международен младежки център,  ще предложат  на старозагорци послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина. Основните акценти на проявата са свързани с любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, диалога между хората.
 
В информационна превантивна акция ще се разпространяват специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи и информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта. В инициативата „Нарисувай любовта“ всеки може да нарисува част от две платна посветени на  любовта и безопасно сексуално поведение. В специално изработено сърце желаещите могат да си направят снимка. Ще има и блиц анкета за заблудите и митовете свързани с ХИВ/СПИН.
 
Всеки желаещ може да изследва своя ХИВ статус в мобилен кабинет по време на проявата.
 
Вечерта от 19.30 часа в Младежки дом талантите от Младежки общински съвет ще представят своята пиеса Грабни/хакни  любовта” от Виктория Димитрова. Вокална студия ”Траяна глас”, хип хоп формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие и Кристина Иванова ще танцуват и пеят за любов и мечти.