В дамско рали „Шофирай с разум“ казанлъчанки показаха завидни умения
В дамско рали „Шофирай с разум“ казанлъчанки показаха завидни умения / организатори

Дамското рали под мотото „Шофирай с разум", по инициатива на жени ГЕРБ, събра пред хотел "Казанлък" много любители на автомобилния спорт.

На старта в състезанието застанаха 15 дами, които с личните си автомобили се надпреварваха по предварително подготвените две трасета. Сред участничките бе и кандидатът за народен представител от ГЕРБ в 27-ми МИР Аксения Тилева. В надпреварата тя се включи под №15, какъвто номер е и бюлетината на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 12 май.

Тилева призова за по-голяма безопасност на пътя и припомни, че правителството на Бойко Борисов е намалило двойно жертвите на пътя чрез мерки за безопасност и видеоконтрол /от 1061 загинали през 2008 г. на 599 жертви през 2012 г./. „Жените имаме отговорността и волята да направим България по-добра и разчитам на волята на всички да гласуват с разум и номер 15 на предстоящите парламентарни избори", допълни още тя.

Демонстрация направи и републиканският шампион Констанца Томова, която показа на дамите как точно трябва да преминат през трасето. Победител в състезанието стана Силвия Тонева с Deo Lanos, която получи голямата награда от Васил Жеков - 2 дни обучение в школата „Академия за безопасно майсторско шофиране - Павел Жеков". Второто място бе за Катя Лолова с Kia Carens, а третото за Десислава Атанасова с Ford ka. Награди получиха още най-младата участничка - Симона Станчева на 18 г. и Габриела Тилева за най-бавно преминаване по трасето.

В състезанието се включиха и кметовете на две от населените места в общината: Теменужка Люцканова от Крън и Теодора Георгиева от Розово. Сред участничките бе и Красимира Стоянова от екипа на Kazanlak.Com, която показа едно от най-добрите времена. Всички участнички, които проявиха смелост да покажат уменията си пред публика, си тръгнаха с подаръци - плакети, ваучери за козметика и цветя.

Дамското рали под мотото „Шофирай с разум" бе организирано със съдействието на автомобилен клуб „Ефко рейсинг" Казанлък - петкратен отборен шампион на България.