/ netinfo
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова бе избрана за председател на Управителния съвет на Организация за управление на  туристически район „Долината на розите“.  В съвета участват още заместник-областният управител на Област Сливен, кметовете на общините Сливен, Панагюрище, Копривщица, Хисар и директорът на Исторически музей „Искра“ - Казанлък.

Казанлък вече има своя книга за сатиричния театър в града

Делегатите приеха Устав на Организацията, размера на встъпителния и годишен членски внос и Контролен съвет в състав: представител на Министерството на туризма, кметът на община Челопеч и туристическо сдружение – комплекс „Дамасцена“, с.Скобелево.

„Долината на розите“, с център Казанлък е 6-ият регистриран туристически район в страната. Според основната и разширена специализация на туристическите райони, „Долината на розите“ ще бъде с фокус върху здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.

Интересна година за културата в Казанлък

От началото на 2017г. регистрация са направили още 5 туристически района: „Родопи“ и „Варненски черноморски“, през 2018г. бе учреден „Бургаски черноморски“, „Тракийски“, с център Пловдив и „Рило-Пирински“, с център Благоевград.

В края на седмицата се очаква Учредително събрание на „Дунавския“ в Русе. „Софийският“, и Великотърновският „Старопланински“ райони са в процедура по регистрация в Министерство на туризма и вероятно през март ще се проведе и тяхното Учредително събрание.