/ Община Стара Загора
Община Стара Загора се включи в инициативата на Културно-информационен център „Етносвят България” и ОУ „Георги Райчев” за изработването на мартенички с благотворителна цел.

Община Стара Загора

Част от творческата работилничка бе и зам.-кметът Милена Желева, за да сътворят заедно с възпитаниците на училището изящни червено-бели украшения. Гостите бяха посрещнати с питка, а учениците разказаха история за създаването и значението на мартеничките в българския фолклор като поздравиха присъставащите със стихчета.

Община Стара Загора

Марениците ще бъдат подарени на малчугани от Домове за деца лишени от родителски грижи. Децата изработиха и специално и първомартенски „Пижо и Пенда”, които ще бъдат закачени в сградата на Общината.

Община Стара Загора

Зам.-кметът обясни, че в Инвестиционната програма на Община Стара Загора за 2020 година са включени необходимите три климатика за оборудване на концертната зала в сградата на "Етносвят", тъй като към момента, през зимния сезон, тя не се ползва.

Община Стара Загора

Това е едно дългогодишно желание на сдружението, което ще позволи пълноценно използване на сградата, стана ясно по време на събитието. На творческото ателие присъсваха и зам. областният управител Красимир Червилов и началникът на РУО-Стара Загора Татяна Димитрова.

Община Стара Загора

Милена Желева взе участие и в мартенска работилничка в Регионалния исторически музей, където заедно с второкласници от 4 ОУ "Кирил Христов" изработи традиционни мартеници от прежда и мъниста.