Траурът измести празника на розата
Траурът измести празника на розата / netinfo

Заради  обявения национален  траур утре  29-ти  май, петък, всички  тържествени прояви, свързани с празника на Казанлък и  празника на розата се отменят.

Това решиха на съвместно заседание общинските съветници и представители на общинската администрация.  

Съгласно обявената предварителна програма, утре от 21 часа на площад „Севтополис” трябваше да  започне тържествена церемоня по откриването  на празниците на  розата. Преди това организаторите бяха планирали концерти и тържествена сесия  на местния парламент, с  обявяване на почетния гражданин.

 Заради трагедията  край Ямбол тази сутрин, всички прояви от утрешния празничен петък се отменят за събота.  Тържествената сесия на местния парламент няма да се състои утре,  а в средата на юни, като датата  се уточнява допълнително, поради ангажименти на почетиня гражданин писателят  -дисидент Петър Константинов.  За  след 7-ми юни се отлага и  откриването на новите инвестиционни  обекти в Казанлък, предвидено за  утре.

Тържественото  откриване на тазгодишния празник на розата ще е от 20,30 часа в събота на площад „Севтополис”. Тогава ще бъде и първата публична  проява на тазгодишната казанлъшка царица Полина Блажева.

Същата вечер ще се състои отложения концерт на фамилия „Тоника”. В неделната вечер, за закриване на празника на розата ще пеят дуета Севдалина и  Валентин Спасови.