Съдът отмени уволнението  на врид. директора на казанлъшкия театър
Съдът отмени уволнението на врид. директора на казанлъшкия театър / netinfo

Районният съд в Казанлък призна за незаконно и отмени  уволнението на  врид.директора на Общинския театър "Любомир Кабакчиев" Атанас Чопов. Това става ясно от негово решение, издадено на 26-ти септември тази година.
Чопов бе освободен от поста, който заемаше няколко години на 10-ти май със заповед на кмета на общината, след като бе проведен конкурс за нов директор, който Чопов не спечели. Конкурсната комосия през март оцени най- високо концепцията за развитие на театъра на Диана Рамналиева- настоящ директор на общинския театър. Назначението на новата директорка на театъра бе съпроводено с продължили близо два месеца протести от страна на актьорите от театъра.

Съдебният състав, гледал делото е установил на база гласни доказателства, че настоящият директор на театъра Диана Рамналиева е постъпила на работа на по-късна дата и не е спазила двуседмичния законов срок, поради което трудовото правоотношение с нея се смята за невъзникнало. На тази база се приема, че прекратяването на трудовото правоотношение с ищеца Чопов е незаконосъобразно и обуславя отмяната му, пише още в съдебните мотиви на достъпното публично решение на Казанлъшкия Районен съд.
След решението на Съда, Община Казанлък трябва да заплати на Атанас Чопов сумата 4764,63 лв., представляваща  обезщетение  за периода от 10.05.2012 г. до датата на постановяване на съдебния акт, заедно със законната лихва от датата на подаване на исковата молба,до окончателното изплащане на сумата.
По решението се допуска и предварително изпълнение на присъденото обезщетение. Община Казанлък е осъдена още да заплати и разноските по делото - на Чопов 300 лв. и 370,59 лв. - разноски по сметката на Съда.
Две седмици срок имат общинските юристи да обжалват решението на Казанлъшкия съд.

Не е ясно дали възстановеният от Съда Атанас Чопов ще се върне на работа в театъра в Казанлък или ще предпочете  други оферти.