Старозагорски ученици в спор за математическо злато в Сингапур
Старозагорски ученици в спор за математическо злато в Сингапур / организатори

Любен Карбанов, 5 клас ПМГ , Светослав Карабалиев - 6 клас, ПМГ , Христо Анастасов - 4 клас, СОУ „Максим Горки", са старозагорските ученици, които ще участват във финала на Сингапурско - азиатската олимпиада по математика. Заедно с други свои връстници те летят днес с полет на Катарските авиолинии.

Талантливите математици спечелиха квотите си в оспорвана надпревара с 20 000 свои ученици от цял свят и ще се борят за медалите на 13 август.

Миналата година България спечели три медала на тази олимпиада - 1 сребърен за Йоан от Враца, 2 бронзови - за Живомир от Ямбол и за Михаил от Стара Загора.

Младите българчета ще представят България не само с математически познания, но и с фланелки, обагрени в цветовете на националното знаме и ... Лъва. Добра поличба за успех е фактът, че Сингапур е страната на Лъва.

Ето и имената на българските надежди Любен Карбанов, 5 клас ПМГ - Стара Загора, Светослав Карабалиев - 6 клас, ПМГ - Стара Загора, Христо Анастасов - 4 клас, СОУ „Максим Горки", Стара Загора, Демира Недева и Петър Иванов от 4 клас, гр. Пловдив, Виктор Шаовчев - 4 клас, гр. Бургас, Давид Йорданов- 4 клас от Русе, Божидара Амурдлиева от 3 клас, Ямбол, Виктор Илиев- 4 клас от Варна, Мартин Копчев - 7 клас от ПМГ - Габрово и Георги Игнатов от МГ - Враца.

Неоценима подкрепа за участието на математиците във финала на престижната Олимпиада оказаха кметовете на Стара Загора, Пловдив, Габрово, Русе, Ямбол и Враца.

Надеждите на всички са, че на 14 август на аерогара София ще посрещнем поредните титулувани български таланти, които ще донесат поредната радост за нашата страна, за своите родители и учители.