Старозагорски ученици начело на Младежкия воден парламент в България
Старозагорски ученици начело на Младежкия воден парламент в България / DarikNews, архив
Старозагорски ученици начело на Младежкия воден парламент в България
46656
Старозагорски ученици начело на Младежкия воден парламент в България
  • Старозагорски ученици начело на Младежкия воден парламент в България

От 4-ти до 6-ти ноември учениците от клуб „Приятели на водата" към ГПЧЕ „Ромен Ролан" в Стара Загора ще участват в Официална парламентарна сесия на Младежки воден парламент на България. Останалите участници ще са от София, Пловдив и Каварна. Срещата на младите еколози ще се проведе под тепетата. Темата на форума е „Водата - култура, история, екология".

Клуб „Приятели на водата" има лидерски функции при учредяването на Младежкия воден парламент. Президентът на структурата Станимира Велева гостува в сутрешното предаване на Дарик Стара Загора, заедно със Стилияна Ташева и ръководителя на старозагорския екоклуб Райна Джогова. В прикачения звуков файл може да чуете част от разговора с тях.

На парламентарната сесия на Младежкия воден парламент ще присъстват още министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

На срещата с държавниците децата ще попитат в какви проекти биха могли да се включат, ще може ли да се осигури оборудване в училищата за екологични проучвания, и какви са възможностите за организиране на СИП, свързан с екологията.