референдум
референдум / netinfo
На 18 юни ще се проведе местен референдум за бъдещето на частните имоти, разположени в района на „Бедечка”. Жителите на Община Стара Загора ще гласуват с „ДА” или „НЕ” в отговор на следния
 
ВЪПРОС НА РЕФЕРЕНДУМА:
 
„Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток - бул. „Хан Тервел“, от запад - ул. „Иван Вазов“, от север алеята към предприятие Труд и от юг - ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“
 
Какви са мотивите вижте в информационния лист на общината.
 
 

референдум
netinfo


Гласувайте и в анкетата на Дарик на https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/anketi/18
 
Ред за произвеждане на местния референдум:
 
Право да гласуват на местния референдум имат гражданите на Община Стара Загора с избирателни права, които имат постоянен или настоящ адрес на територията на общината шест месеца преди датата на вземане на решението за произвеждане на местния референдум. Бюлетината ще съдържа въпроса за произвеждане на местния референдум с два възможни отговора – „ДА” и „НЕ”, написани с еднакъв шрифт.
 
Всеки гласоподавател гласува, като поставя в плик бюлетината, на която е зачертан избраният от него отговор „ДА” или „НЕ”, излиза от кабината и го пуска в избирателната урна, след което се подписва в избирателния списък.
 
Гласуването се провежда в съответните избирателни секции на територията на Община Стара Загора по актуални списъци за изборите за общински съветници от 7 до 20 часа в деня на референдума.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebookhttps://www.facebook.com/darik.starazagora/