Стара Загора се включва в Европейската седмица на мобилността
Стара Загора се включва в Европейската седмица на мобилността / Reuters

И тази година Община Стара Загора ще се включи в годишната кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с подкрепата на ГД „Околна среда" и ГД „Транспорт" на Европейската комисия. Днес Община Стара Загора се регистрира официално за участие чрез сайта на Европейската седмица. Към 14 часа регистрираните градове са 1941, като 19 са от България.

За популяризиране на алтернативната мобилност Община Стара Загора организира на 21 септември от 10 часа на площада пред сградата на общината състезания по приложно колоездене.

Десетото честване на Европейската седмица на мобилността се стреми да подкрепи преминаването към ресурсно-ефективна транспортна система чрез популяризирането на чисти, икономични методи за предвижване, както и такива, които се задвижват единствено с помощта на човека. Като избягват, променят и подобряват транспорта на местно ниво, европейските градове могат да подобрят енергийния баланс и екологичните показатели на транспортните системи и в същото време да направят живота в града по-здравословен, безопасен и приятен.