Стара Загора очаква Стан
Стара Загора очаква Стан / БГНЕС

Само ден остава до началото на голямото спортно събитие за България и Стара Загора - откриването на Eвропейското първенство за юноши до 17 години. Градът е в трескава подготовка за Евро 2015, което се открива в 18.00 ч. на 6-ти май, на стадион „Берое" в Стара Загора.

Вчера България пристигна звездата на българския футбол Стилиян Петров, който е официалното лице и посланик на евротурнира. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол и настоящ треньор в „Астън Вила" ще открие европейското заедно с министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров в 18,45 ч.

Това ще бъде първата, от 2012 г. насам, среща на Стан с феновете в България, след като се пребори с най-страшната болест.

Програмата по откриването на Евро'2015 на стадион „Берое" ще започне в 18.00 ч. с изпълнения на Гери и Детска музикална формация „Звездопад" и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре".

По-късно на сцената ще излязат Дивна и хип-хоп формацията The Scary Shadows. На стадиона ще бъде изтеглен жребият сред участниците в УЕФА фън парк и един от тях ще спечели телефонен апарат, осигурен от М-тел. Всички присъстващи на стадиона ще участват в томболата за две топки Adidas Conext15 - официалната топка на европейското първенство.

Точно в 19.00 ч. започва и първият двубой, в който младежкия ни национален тим ще срещне силния съперник Хърватия.

В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое".

За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуряват безплатни билети за всички ученици и спортни школи.
Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое, в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.