Старозагорска митрополия
Старозагорска митрополия / Старозагорска митрополия
Обща епархийска конференция под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми“ ще се проведе в Стара Загора. Форумът ще събере на едно място всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия.

Конференцията ще се състои на 19 и 20 февруари, а модератор е свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ КПО при Старозагорска св. Митрополия.

В първия ден, малко след 9:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, ще приветства участниците. Доклади ще представят протосингелът на епархията архимандрит Богослов Димитров, финансовият ревизор иконом Илиян Илиев и главният счетоводител Лилия Карагеоргиева. Участниците във форума ще проследят документалния филм за делото и живота на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, ще обсъдят актуалните въпроси, свързани с енорийската дейност. 

В 17:00 часа в Катедрален храм „Св. Николай“ ще бъде отслужено вечерно богослужение.

Вторият ден на конференцията ще започне в 8:30 часа, с отслужване на утреня в Катедрален храм „Св. Николай“. В 9:15 часа ще бъде посрещнат Старозагорският митрополит Киприан и ще бъде отслужена Божествена св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорска епархия.