/ община Стара Загора
Стара Загора, която е част от националната маркетингова кампания на България в Русия, е представена на българския щанд на международната туристическа борса Интурмаркет 2019 в Москва. Форумът бе открит от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Стара Загора с впечатляващо представяне на туристическото изложение (СНИМКИ)

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова присъства на борсата по покана на туристическото ведомство, за да представи възможностите за туризъм в региона. На щанда са представени още Министерството на туризма и общините София, Варна, Велико Търново и Приморско.

Форумът се провежда в периода 9-11 март и се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в областта на туризма. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1 400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства, а броят на посетителите е с прогнози за над 74 хил. души.

Блогъри ще популяризират възможностите за туризъм в Стара Загора и региона (СНИМКИ)

„България - повече от море“
е темата на специализираната презентация, която се състояла в първия ден на туристическата борса. Руски туроператори, туристически агенции, медии и гости на изложението се запознали с националната туристическа реклама за настоящата година.

На българския щанд чрез атрактивни презентации е представен българският фолклор и най-интересното, което предлага България за морски, поклоннически и приключенски и спортен туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, културни и исторически забележителности и много други.