изложение
изложение / netinfo
 
Община Стара Загора предизвика фурор на 36-ото Международно туристическо изложение Ваканция&СПА експо в София, което днес бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. Старозагорският щанд, с напълно обновена концептуална визия, новият бранд и представените за първи път туристически карти на града и региона, получиха много високи оценки, както от министъра и официалните лица, така и от посетителите на щанда, съобщи ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.
 
Според министър Ангелкова, представеният подход можел да бъде пример за останалите общини, които развиват туризъм. Правителството и екипът на Министерството на туризма застават зад всяка инициатива, представена от бизнеса и общините, която разкрива огромния туристически потенциал на България и специфичните продукти на регионите. Само с общи усилия можем да надградим постигнатите рекордни резултати в сектора през последните три години, заяви тя при откриването на най-големия и престижен форум в туризма у нас и един от най-авторитетните на Балканите.
 

изложение
netinfo


Новият щанд, с който се представя на изложението общинският туристически център в Стара Загора, е професионално изграден и впечатлява с новия подход на презентиране на общината, региона, туристическия продукт и налагането на новия бранд. Визията на щанда затвърждава представата за Стара Загора като едно съвременно, отворено, позитивно и добро място за бизнес и живот. Неговите икономически успехи и туристически възможности, в съчетание с имиджа на един от най-динамично развиващи се градове в България, с традиции и класа от древността, са кодирани успешно в новия туристически бранд. А чрез него градът е преосмислен и привлекателен за туристи и търсачи на приключения.

изложение
netinfo

 
Българските щандове ме впечатляват много, тъй като всяка следваща година общините се стараят все повече и повече. Прави впечатление, че непрекъснато се увеличават участниците в изложението, което е радостно, защото това събитие става ключово за насърчаване на туристопотока към страната, каза още министър Ангелкова, която си направи снимка пред старозагорския щанд. Тя съобщи, че ще бъде стартирана платформа към сайта на министерството, където общините да споделят свои презентации, видеа и така допълнително да се надгражда туристическият продукт.
 

изложение
netinfo


Министър Ангелкова обърна внимание, че само преди дни Министерството на туризма обяви новата си инициатива „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“, която ще насърчи притока на български туристи към все още малко познати забележителности в страната. Проектът ще даде допълнителен шанс да покажем вино и кулинария, културно-историческото ни наследство, възможностите за приключенски и религиозен туризъм, които да надградят основните зимни и летни ваканции. През миналата година близо 3,9 млн. българи са пренощували в местата за настаняване с поне 10 легла.