/ Thinkstock/Getty Images
Социален театър подготвят ученици от 11 и 12 клас на казанлъшката природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. Социалният театър е по идея на ученици, посещаващи Школата по гражданско образование на Светла Бюйлекова, преподавател по гражданско образование в училището.

Културното богатство на Казанлък - във фокуса на Берлин (СНИМКИ)


Премиерата на социалния театър ще е с написана от самите ученици постановка под името “ Или новият Прометей“. Спектакълът, който ще бъде показан пред казанлъшката публика на 10-ти януари от 19 часа в Камерната зала на Дом на културата „Арсенал“ поставя проблемите на днешните млади хора и общуването им с другите поколения, темите за различните ни възприятия за Доброто и Злото, за различията между хората и за големия проблем на Времето ни, в който поколенията се чувстват като „изгубени в превода“, за новите и старите ценности, за различиня ни житейски прочит за смисъла на живота.

В Казанлък събират стари фотоси, готвят фотоалбум „СтарЪ КазанлъкЪ“

Създаването на текста за спектакъла е провокирано от съвременните проблеми, с които се сблъсква младият човек, казва преподавателката Светлао Бюйлекова. Тя споделя, че младежите са силно мотивирани да създадат добър спектакъл и усилено репетират в училище.

Премиерата на „Или Прометей“ е част от проект по гражданско образование, по който работят ученици от 11 и 12-ти клас в казанлъшката Математическа гимназия.