Ще разкрият нови групи в детските градини, ако има нужда
Ще разкрият нови групи в детските градини, ако има нужда / DarikNews, архив
Ще разкрият нови групи в детските градини, ако има нужда
51412
Ще разкрият нови групи в детските градини, ако има нужда
  • Ще разкрият нови групи в детските градини, ако има нужда

Малчуганите, които са родени през 2009 година и предстои да навършат 3 години и да тръгнат на детска градина, са с 400 повече от предходната 2011 година. Данните сочат, че общо 1800 деца в община Стара Загора са на тази възраст. Има готовност за разкриване на нови групи в специализираните заведения, обясни Пенка Чавдарова - началник отдел образование към Общината. Подробна информация може да чуете в звуковия файл.

Ще разкрият нови групи в детските градини ако има нужда
netinfo
Стара Загора е общината с най-ниски такси за детските градини в сравнение с останалите големи градове в страната. Към момента родителите плащат по 40 лева месечно за целодневна детска градина и 45 лева за седмична. Тези суми не са променяни от 2008 година. На предстоящата сесия на Общински съвет Стара Загора - на 29 март, ще бъде предложено за гласуване на второ четене увеличение на таксите за специализираните детски заведения с 10 лева. Ако това бъде прието, услугата вече ще струва по 50 и 55 лева.

Новото ще бъде, че родителите ще заплащат такса в размер на 15 лева, която е постоянна и не зависи дали детето е редовно на градина. Останалата сума - 35 лева, е променлива и ще се определя от посещаемостта.