шествие
шествие / netinfo
Отбелязването на Националния празник в Стара Загоразапочна в 9,00 часа с Божествена света литургия, отслужена в катедралния   храм „Свети Димитър“. В 10,15 ч. ще бъдат положени венци и цветя на всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора – Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското въстание.

В 11.00 ч. пред сградата на областната администрация ще бъде отслужен водосвет, след което паметното шествие под наслов „За Свободата...  Да развеем  българското знаме!“ ще потегли към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където ще завърши с тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя, под наслов „Пред падналите за България – поклон!“.
 
За желаещите граждани да се изкачат на Мемориала „Бранителите“ на 3 март, в 11.00 ч. от подлеза пред Регионална библиотека „З. Княжески“ ще тръгнат 4 автобуса.

И тази година, в деня на Националния празник Трети март, патриотични песни звучат в колите на градския транспорт в Стара Загора.