Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка
Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка / DarikNews.bg
Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка
53265
Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка
  • Санкции за неспазени срокове в „Железник”, качеството без забележка

Община Стара Загора ще наложи санкции на „Пътстрой" заради неспазени срокове по проекта за кв."Железник". Фирмата има ангажимент към тротоарите и асфалтирането на улиците в старозагорския квартал.

„Нямаме забележки за качеството на работата. Не са спазени обаче заложените срокове и ние ще наложим необходимите санкции. По договор дейностите трябваше да бъдат свършени в края на месец април, т.е. има закъснение от десетина дни. Неустойките за фирмата са по един процент от стойността на СМР-то за всеки ден", коментира кметът Живко Тодоров. Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков той инспектира работата по проекта за кв."Железник".

Санкции за неспазени срокове в Железник качеството без забележка
netinfo

Полагаме асфалта и до десетина дни ще приключим. Спазваме и сроковете, обясни от своя страна шефът на фирмата-изпълнител Сашо Желязков. Според него забавянето се дължи на проектантски грешки, чието отстраняване е довело до забавяне във времето. Желязков обеща тротоари и асфалтирани улици в квартала до края на месец май.

Положената асфалтова настилка е добра показват пробите, които са направени в няколко лаборатории и в местния Център за изпитване на европейска сертификация.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.

Санкции за неспазени срокове в Железник качеството без забележка
netinfo

Проектът в кв. „Железник" трябва да бъде финализиран до средата на юли. „Не е драматично, че сроковете не се спазват, важно е проектът да бъде изпълнен качествено", е мнението на кмета Тодоров.
Общият размер на проекта е 7 461473 лв., като съфиннасирането от община Стара Загора е в размер на 434 193 лв. Неточни параметри оскъпиха реализацията му с около 300 хиляди лева от общинската хазна.