/ netinfo
Ремонтът в част от сградата на ГПЧЕ „Ромен Ролан” продължава. Първият училищен звънец за възпитаниците на езиковото училище удари на Античната улица, а днес учебният процес започна редом с довършителни строителни дейности.
 
Сградата е санирана, подменена е дограмата, обновени са и класните стаи. Създадени са условия за нормално протичане на учебния процес, увери директорът на училището Теодора Николова. „Създадени са условия, за да може учебният процес да се провежда безпрепятствено. Осигурени са класни стаи за всички паралелки, които учат първа и втора смяна. Част от ремонтните дейности продължават в източното крило на сградата, което е изолирано, а достъпът до там е обезопасен”.
 
В момента се реновират компютърните кабинети, както и източното фоайе, в което се изгражда асансьор за хора в неравностойно положение.
 
От следващата учебна година се очаква обучението в Езиковата гимназия да премине в  едносменен режим с кабинетна система.
 
Ремонтът започна през месец февруари, едновременно с този в СУ „Железник”, който също продължава. Дейностите по обновяване на училищата са част от мащабен европейски проект по програма „Обновяване на образователната инфраструктура в Стара Загора“, чиято стойност възлиза на близо 15 млн лева.