ОУ Железник
ОУ Железник / netinfo
Учениците от СУ „Железник“ няма да посрещнат първия учебен ден в обновена сграда. Ремонтът на училището ще продължи вероятно до края на календарната година, а по думите на ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова, причината са „възникнали нови обстоятелства около климатичните инсталации в атриумите в двете части на училищните модули. Има проблеми с изграждането и на външния асансьор и въпреки, че фирмата работи активно,  там ситуацията се оказа проблемна и сроковете за приключване ще бъдат удължени“.  Учебният процес на възпитаниците от СУ „Железник“ ще продължи в 11-то и в 13-то ОУ.

Въпреки че ремонтът в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ не е приключил напълно, зам.-кметът Сотирова увери, че учениците ще могат да започнат новата учебна година в сградата си. Ремонтните дейности ще продължат в източното крило, а участъкът ще бъде обезопасен.

Добрата новина е, че малчуганите от 58-ма детска градина в кв „Железник“ и  1-ва „Звънче“в кв „Три чучура-север“, най-накрая ще се завърнат на 17 септември в ремонтираните си сгради. Ще има довършителни дейности в дворовете на детските градини, ще се работи и по новото яслено крило в „Железник“ . Най-малките, които са приети в яслената група, ще бъдат пребазирани в ДГ „Звънче“, където има самостоятелно помещение.

Фирмите, които не спазиха сроковете за училищните ремонти, ще бъдат санкционирани.

На ново място ще учат учениците от Девето ОУ  което е пребазирано в Механотехникума  и възпитаниците на „Иван Вазов“, които са в Електротехникума. Причината са предстоящите ремонти, които вероятно ще продължат до края на учебната година.

1 300 са първолаците в старозагорските училища. Всички те ще получат книжка-подарък-„Меко казано“ на Валери Петров.