„Различни, но заедно”
„Различни, но заедно” / netinfo

Единственият в страната Клуб на етническите общности ще представи на 27 май пред старозагорска публика концерт „Различни, но заедно".

С български, руски, турски, арменски, гръцки, еврейски, ромски, полски и унгарски песни и танци в града на липите различните етноси ще отпразнуват официалната регистрация на клуба. От началото на годината те се обединиха като организация с нестопанска цел.

"Амбицията ни е все повече да се разширяваме. С мотото "Различни, но заедно" искаме да покажем, че Стара Загора освен град на липите, поетите и правите улици, може да се похвали и с Клуба на етническите общности", каза председателят на новорегистрираната организация Бейсим Ахмед.

За концерта са поканени изпълнители от Пловдив и Кърдажали. На сцената на Синдикалния дом ще излязат и старозагорски артисти, както и възпитаниците на НУМСИ "Христина Морфова". В празничната програма участие ще вземат и малчуганите от арменската вокална група "Слънчице".

Със своето присъствие вечерта на различните култури в Стара Загора ще уважат и консулите на Гърция, Армения, Турция и Русия.

Концертът ще започне в 18.30 часа в Дома на културата. Организатори са Клубът на етническите общности и Община Стара Загора