Първа шампионска титла по футбол си извоюва отборът на старозагорската полиция
Първа шампионска титла по футбол си извоюва отборът на старозагорската полиция / Община Стара Загора

С шампионска титла се върнаха старозагорските полицейски служители, които взеха участие в Националното първенство по футбол за служителите на МВР. Тимът благодари за подкрепата на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за предоставянето на общински бази за тренировки и подпомагането им за участие в националните спортни първенства.

Служителите на ОД на МВР показаха умения на терена и се завърнаха със злато от „Албена" на 7 юни. От 31 май, в курортното селище се проведе националният шампионат, който събра 19 отбора. Старозагорските полицаи надделяха в пет срещи и записаха 3 победи и 2 равенства. За златните медали са помогнали и двама представители на сливенската полиция, които са играли за Стара Загора. Полуфиналната среща е изправила на терена полицаи срещу пожарникари, като категоричният резултат 4:0, е в полза на старозагорските органи на реда над Софийската пожарна.

Това е първа шампионска титла за отбора на ОДМВР - Стара Загора, които преди пет години спечелиха бронзовите медали от първенството.