Първа копка на пътя между селата Калояновец - Ловец
Първа копка на пътя между селата Калояновец - Ловец / Дарик - Стара Загора

Започнаха строителни-ремонтните дейности по проект "Реконструкция и рехабилитацияна път IV 66037 село Калояновец- село Ловец".

"За първи път в Община Стара Загора започва проект, почти изцяло финансиран от Европейските фондове", заяви заместник-кметът проф. Димитър Динев.

Договорът по проекта е подписан в края на март миналата година. Той е със срок на изпълнение 2 години.

"Строително-ремонтните дейности на отсечката между селата Калояновец и Ловец обаче ще приключват за около 3 месеца", обясни проф. Динев.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Финансовата стойност е близо 4 милиона и 768 хиляди лева, 85% от парите идват от Европейския фонд, а останалите 15% са национално съфинансиране. Ще се ремонтират близо 5 500 метра. В проекта са включени както конструкция на пътната настилка, така и изграждане на банери и канавки и полагане на хоризонтална и вертикална маркировка.

Резултатите от ремонта на пътя ще отчетат най-вече жителите на селата Калояновец, Ловец и съседните на тях населени места. Повишеното качество на транспортните услуги ще усетят над 2000 души от селата в югозападната част на Община Стара Загора.

Изпълнител на проекта е Сдружение "Пътища Стара Загора 2009" ДЗЗД. Проектант на обекта е ЕТ "Игнат Найденов", а избраният изпълнител на строителния надзор е "ГИД Консулт" ООД.