Първа изложба Спортната слава на Казанлък
Първа изложба Спортната слава на Казанлък / община Казанкък

Първата по рода си изложба „Спортната слава на Казанлък" бе открита в центъра на града. Експозицията разказва за спортните емоции в Града на розите и е разгърната на градския Културно-информационен център на открито „Севт III", известен като КИАЦО.

Фотосите на 29-те спортни клуба, подкрепяни и спонсорирани от община Казанлък, представят вълнуващите преживявания от състезания в 20 вида спорт. Спортистите на Казанлък направиха горди своите съграждани през годината със 150 медала и близо 40 призови места.

Фотографиите са запечатали мигове на битки, състезания, победи и награждавания през годините. Сред тях е и най-старият казанлъшки клуб - по колоездене, който неотдавна навърши 110 години „Лястовица - 1905", единственият казанлъшки спортен клуб с олимпийски златен медал - Клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова" и победителят - рекордьор от Олимпиадата в Рио - параолимпиецът Ружди Ружди, който игра за Казанлък.

Поздрави към първата публика на емоционалното спортно представяне от името на Кмета на Общината Галина Стоянова отправи заместник - кметът Михаил Михайлов и треньорът на Ружди Радостин Тодоров.

След изложбата за Казанлък и Долината и представянето на проекта за Бузлуджа, в Казанлък за първи път се открива изложба, посветена на спортните постижения на казанлъчани. Така Общината реализира идеята за Галерия на открито, която с нови фотографии ще представя обществения, културния и спортен живот в Долината на розите и на тракийските царе.

Изложбата „Спортната слава на Казанлък" ще продължи и в началото на Новата 2017-та година.