Проверяват за пръст от строителство обработваемите земи край Лот 2 на  „Тракия
Проверяват за пръст от строителство обработваемите земи край Лот 2 на „Тракия / Областна администрация

Областният управител Недялко Недялков и неговият заместник Петко Карагитлиев направиха обход по трасето на Лот 2 на автомагистрала „Тракия" заедно с изп. директор на „Пи Ес Ай" АД Димитър Атанасов, директорът на Областно пътно управление Петър Николов и арендатори от Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

Причината е сигнал от страна на председателя на съюза Иван Генчев до областния управител за полагане на пръст в обработваеми частни ниви от двете страни на трасето, както и за наличие на наводнени земи следствие на недобре почистени площи.

Според представители на Съюза на зърнопроизводителите, ако нещата останат в този вид, те биха понесли санкции от Разплащателната агенция към ДФ „Земеделие" при евентуална проверка, която ще констатира по-малко обработваеми декари площ и съответно ще наложи глоби на производителите, които получават субсидиране.

Областният управител Недялко Недялков изиска обстойна проверка на засегнатите от строежа земеделски земи край Лот 2 от представители на Областно пътно управление и ръководството на „Пи ЕС Ай", след което ще бъде направено предписание до фирмата - изпълнител за отстраняване на констатираните нередности.